Hitachi warmtepompen

Warmtepompen de efficiëntste manier van verwarming

Zowel voor renovatie als voor nieuwbouw kan met de lucht/waterwarmtepomp Yutaki van Hitachi een voor u individueel aangepaste verwarmingsoplossing worden gemaakt. Alle gangbare radiatoren, vloerverwarmingssystemen, convectoren en boilers kunnen worden aangesloten – geheel aangepast aan uw wensen.

Hoeveel kan ik besparen?

In vergelijking met conventionele verwarming kunt u met een warmtepomp veel energie besparen. Bij een zogenaamde lucht/ water-warmtepomp hoeft u geen extra warmtebron op te nemen, zoals het bij een brine/water-warmtepomp wel het geval is. Dat reduceert de investeringskosten enorm. Met onze technologie is met name de zon en de warmte-energie die in de lucht zit uw warmtebron. Sinds de introductie van onze warmtepomp meer dan 15 jaar geleden, liet de Yutaki al bovengemiddelde efficiëntiewaarden zien. Nu zet ze met een COP van 5,25 een nieuwe maatstaf. Warmtepompen zijn ook op de langere termijn een goede investering: Fluctuerende energieprijzen zijn voor u minder van belang. Uw CO2-uitstoot zal verminderen ten opzichte van een verwarmingssysteem op fossiele brandstoffen. Daarnaast zal de waarde van uw onroerend goed door een modern systeem stijgen. 

Uw voordeel in één oogopslag

Steeds het juiste verwarmingsvermogen
Uit technisch oogpunt kunnen Yutaki lucht/water-warmtepompen tot -25 °C de energie uit de lucht gebruiken en aanvoertemperaturen tussen 35 °C en 80 °C opwekken. De warmtebehoefte voor verwarming en de inzet van de Yutaki moet steeds vooraf vaststaan. Bij de dimensionering van de warmtepomp dient het verwarmingsvermogen in acht te worden genomen.

Efficiënt verwarmen
De Yutaki heeft alleen extra stroom nodig, op zeer koude dagen, kouder dan -20 °C. Indien gewenst kan een verwarmingselement de temperatuurregeling ondersteunen. Anders werkt deze met de warmte uit de lucht. Onze dealers geven u graag advies over een economische en precieze uitvoering van uw warmtepomp.

Minder CO2
Een warmtepomp heeft energie nodig om te kunnen werken. Met een aandeel van minder dan een kwart aan energie werkt een Yutaki-warmtepomp al bijna CO2-neutraal.

Energieprestatie en Gelijkwaardigheidsverklaring
Waarom is een goede energieprestatie belangrijk? Het College van Gelijkwaardigheid Energieprestatie toetst of de claim van een fabrikant op het gebied van energieprestatie van een product of systeem juist is. Het College volgt daartoe een vaste procedure. Experts op het gebied van o.a. bouwfysica, installatieen energietechniek maken deel uit van het College. Zij hebben geen binding met fabrikanten en leveranciers en kunnen daardoor onafhankelijk opereren.

Een warmtepomp die voordeel oplevert
Een goed gedimensioneerde en ingestelde lucht/water-warmtepomp veroorzaakt minder verwarmingskosten dan andere verwarmingen. De Yutaki lucht/water-warmtepomp biedt duidelijke financiële voordelen ten opzichte van andere verwarmingssystemen. Dat begint met de investeringskosten, is dan elk jaar bij de afrekening van de energiekosten merkbaar en bespaart dan ook nog geld door een eenvoudig onderhoud.

Overal inzetbaar
Door de grote reeks van verschillende modellen Yutakiwarmtepompen met veel innovatieve extra functies, is er voor zowel bestaande als nieuwbouw een verwarmingssysteem beschikbaar dat exact op uw wensen is afgestemd. Voor onze Yutaki-warmtepompen heeft u maar weinig plaats nodig. Hetzij op zolder, in uw keuken of op de klassieke wijze in de kelder, de Yutaki-warmtepomp heeft altijd maar een kleine opstelruimte nodig. Ook de buitenunit is zo ontworpen dat er maar weinig plaats nodig is.

Werkt tot 4/5 met gratis zonne-energie
Hernieuwbare energie is een belangrijke grondstof geworden. De Yutaki werkt tot 4/5 met gratis energie uit de omgeving, die zich in de lucht bevindt en dat is heel betrouwbaar, ook bij temperaturen onder nul.

 

 

Hitachi Hybride warmtepompen

Tot wel 90%

Besparen op uw gasrekening

3-4 jaar terugverdientijd

Snelste in de markt

€2550.-

ISDE-subsidie
Hoe werkt een hybride warmtepomp

Met een warmtepomp kunt u op een milieuvriendelijke manier uw woning verwarmen. Met een hybride warmtepomp kunt u uw huis een groot deel van het jaar verwarmen, maar als het buiten te koud is, heeft u een cv-ketel nodig die bijspringt. Met de cv-ketel verwarmt u ook het tapwater.

En hybride warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht, daarvoor is een buitenunit nodig. Zo’n unit ziet er net zo uit als de buitenunit van een airconditioning.

De nieuwe norm van hybride warmtepompen

Vanaf 2026 worden hybride warmtepompen de standaard voor het verwarmen van woningen. Dat betekent dat bij vervanging van de cv-installatie mensen moeten overstappen op een duurzaam alternatief. In veel gevallen is dat de hybride warmtepomp. Als u wilt besparen op energiekosten, verduurzamen en comfortabel wilt wonen, dan is dit de slimste optie. In elke woning met iedere cv-ketel te combineren.

Veelgestelde vragen over de hybride warmtepomp

Wat is een hybride warmtepomp
Met een hybride warmtepomp wordt een woning niet alleen met een cv-ketel verwarmd, maar ook met een warmtepomp.  De warmtepomp verwarmt elektrisch en zorgt er in de meeste gevallen voor dat uw huis warm blijft zonder gas te verbruiken. Alleen als het buiten te koud wordt (-10 °C) gaat de cv-ketel aan.

Hoe werkt een hybride warmtepomp
Met een warmtepomp kunt u op een milieuvriendelijke manier uw woning verwarmen. Met een hybride warmtepomp kunt u uw huis een groot deel van het jaar verwarmen, maar als het buiten koud is (-10 °C) heeft u een cv-ketel nodig die bijspringt. Met de cv-ketel verwarmt u ook het tapwater. Een

Hoe ziet het proces eruit voor installatie van mijn hyrbide warmtepomp
Stap 1:     de installateur begint met een check
Stap 2:     de binnenunit wordt gemonteerd en de cv-leidingen aangesloten
Stap 3:     er wordt een buffervat geplaatst
Stap 4:     de buitenunit wordt geplaatst
Stap 5:     de koelleidingen en elektra van de binnen- naar de buitenunit worden gemonteerd
Stap 6:     Indien nodig wordt de meterkast aangepast
Stap 7:     aansluiten van de koelmiddelenleiding
Stap 8:     plaatsen van thermostaat en in gebruik nemen van pomp

Wat kost een hybride warmtepomp inclusief installatie
De prijs van een hybride warmtepomp hangt af van verschillende factoren en kunnen per situatie verschillen.

  Surhuisterveen

Jan Peter Henstra | 06 2739 7330

  Eastermar

Sipke Hoekstra | 06 2759 2770

  E-mail

info@waarm.nl

  Social media

Facebook | Instagram